Pite Byggnadsvårds blogg

Pite Byggnadsvårds blogg

Om bloggen

Här delar jag med mig av tankar och idéer som rör byggnadsvård, gamla ting, trädgård och mycket annat som kommer i min väg.


Vår egen tjärolja

ButikssortimentPosted by Erica Duvensjö Tue, July 05, 2016 20:54:08

Är det dags att olja din altan, grillplats eller brygga?
Bäst resultat får du med Pite Byggnadsvårds Norrländska Tjära eller Tjärolja!

Har du någonsin funderat på vad oljehinken du nyss bar hem från varuhuset innehåller?
Vattenburen olja? Hur mycket är i så fall vatten och hur mycket är olja?
Att kontrollera torrhalten, alltså den del av produkten som inte dunstar, är viktigt. På marknaden finns produkter med så låg torrhalt som 12%. Det betyder att en 3-litershink med ”olja”, endast innehåller 3,6 dl olja av oklar kvalitet. Resten är vatten och lite kemikalier.

Pite Byggnadsvårds Norrländska Tjära och Tjäroljor har en torrhalt på 100% vilket gör att det du tillför ditt virke faktiskt stannar där du tänkt att det ska stanna.
Våra tjäroljor tillverkas av svensk kallpressad linolja av hög kvalitet, samt norrländsk dalbränd furutjära. Tjäroljan finns i gyllenbrun, naturlig kulör som skyddar och lyfter fram virkets naturliga mönster. Vi erbjuder också tre standardkulörer som framhäver dina träkonstruktioner mot omgivningen. En vacker mörkbrun, en sober svart, samt en röd som inspirerats av falurött.

Välkommen till Långnäs!
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.