Pite Byggnadsvårds blogg

Pite Byggnadsvårds blogg

Om bloggen

Här delar jag med mig av tankar och idéer som rör byggnadsvård, gamla ting, trädgård och mycket annat som kommer i min väg.


Linoljesåpa

ButikssortimentPosted by Erica Duvensjö Wed, December 16, 2015 10:02:20

Jag kan inte sluta tala varmt om tv-programmet ”Det sitter i väggarna” - SVT´s byggnadsvårds- och historieprogram där programledaren Christopher O´Regan djupdyker i historiska källor medan byggnadsantikvarien Erika Åberg renoverar med beprövade tekniker och material.

Varje vecka står ett nytt hus i fokus och i måndagens avsnitt gick resan till den f.d lanthandeln Holmetorp i Östergötland.
Äggoljetemperan, den naturliga och ekologiska färgen, fick bli kvällens huvudperson då Erika målade snickerierna i den gamla lanthandelsdelen. Kulörvalet flörtade friskt med det sena 1800-talets mörka snickerier och ljusa väggar. En väldigt lyckad kombo!
Golvet fick sig också en behandling, dock inte med äggoljetempera utan med linoljesåpa och skurborste – ett klassiskt skurgolv helt enkelt.

Linoljesåpan är verkligen en produkt du kan använda till det mesta! Förutom såpskurning går den alldeles utmärkt att använda som tvål och tvättmedel, avlägsnar färg från beslag, rengör utemöblerna från alger, smuts från skinnsäten i husbilen m.m. Den är helt enkelt ett måste i varje hem och kan självklart köpas hos oss, tillsammans med den klassiska rotborsten och den hållbara lintrasan.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.