Pite Byggnadsvårds blogg

Pite Byggnadsvårds blogg

Om bloggen

Här delar jag med mig av tankar och idéer som rör byggnadsvård, gamla ting, trädgård och mycket annat som kommer i min väg.


Dörrar, fernissa och linoljefärg

ButikssortimentPosted by Erica Duvensjö Mon, November 30, 2015 11:07:22

För er som följer Svt´s byggnadsvårdsprogram "Det sitter i väggarna" fick i måndags stifta bekantskap med ett f.d pensionat på Köpmanholm utanför Norrtälje.

Foto från svtplay.se

Historikern Christopher O´Regan grävde djup i arkiven och fick som vanligt fram många intressanta händelser kopplade till huset, medan byggnadsantikvarie Erika Åberg fernissade ett trägolv och fogade om en kakelugn med mjölk, ägg, pigment och krita.

Under kvällen gav sig Erika också i kast med att linoljefärgsmåla en pardörr och ge råd och tips på vilka detaljer som skvallrar om en dörrs ålder.

Blev ni sugna på att prova fernissa sovrummets trägolv, ersätta den moderna köksdörren till en mer tidstypisk innerdörr eller foga om kakelugnsskarvar som krackelerat? Vi har det ni behöver, allt utom mjölk och ägg förstås :-)  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.