Pite Byggnadsvårds blogg

Pite Byggnadsvårds blogg

Om bloggen

Här delar jag med mig av tankar och idéer som rör byggnadsvård, gamla ting, trädgård och mycket annat som kommer i min väg.


Gammal gård i Östergötland

Gamla husPosted by Erica Duvensjö Fri, February 01, 2013 10:59:52

Min man härstammar från Östergötland och just därför har det fallit sig naturligt att vi tillbringat mycket tid där. En av Jimmys barndomskamrat med familj hyrde ett mycket fint hus på en gammal gård utanför Tranås och jag tänkte att ni skulle få se några bilder därifrån.

På gården finns två bostadshus, varav denna gula byggnad bebos av gårdsägarna. Då vi var där sist, för ca 5 år sedan var de i full färd med att renovera gården utvändigt.

Bara ett stenkast från den den gula gården ligger det hus våra kompisar hyrde. Otroligt pittoreskt och smakfullt renoverat.

När vi hälsade på var det julhelg och gården visade upp sig från sin allra mysigaste sida.

Då huset är uppfört med en parstugeplan finns ett antal dörröppningar mellan förstuga, förstukammare och salen. Denna finns mellan sal och förstukammare. Lägg märke till de vackra ornamenten i och omkring öppningen.

De interiöra kulörerna går i grått, gult och brunt vilket skapar en harmoni genom hela huset.

Också gårdsbyggnaderna minner om en svunnen tid. Vällingklockan på taket, helt klart en trevlig gårdsdetalj.

Gårdsmiljön är verkligen vacker och välbehållen. Jag avundas de nya hyresgästerna ;-)

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.