Pite Byggnadsvårds blogg

Pite Byggnadsvårds blogg

Om bloggen

Här delar jag med mig av tankar och idéer som rör byggnadsvård, gamla ting, trädgård och mycket annat som kommer i min väg.


Fönsterpyssel

ButikssortimentPosted by Erica Duvensjö Thu, November 04, 2010 13:50:02

Under förra veckan tog jag mig an två gamla fönster som såg lite ledsna ut. Efter att ha tagit bort den gamla oljefärgen fick bågarna ett helt annat yttre. Så här gick det till:

Det första jag gjorde innan jag började skrapa bort den gamla färgen var att rengöra glasrutan, både över och undersida för att inte smutsen skulle bränna fast vid speedheateranvändning. Sedan lade jag en blöt trasa över glaset så risken för överhettning och efterföljande sprickbildning i glaset minimerades. Efter detta hettade jag upp den gamla färgen tills den började bubbla och var redo för bortskrapning.

Genom att använda en vass skrapa gick arbetet väldigt smidigt.

Här har jag kommit en bit på väg. Ungefär halva fönstret är skrapat. Metallskrapan som ligger på trasan används till att avlägsna gammalt kitt.

Här har både kitt och färg avlägsnats på den första bågen, en båge som var i gott skick även om det inte såg ut så från början. Målarfärg kan ibland spela en ett litet spratt.

Båge nummer två hade, till skillnad från det förra fönstret, fyra hörnjärn som alla fick behålla sin vita färg. Effektfullt eller hur?

Det som väntar är nytt kitt i falsarna. Sedan kan de hängas upp på väggen!


Om ni blev sugna på att själva göra lite fönsterpyssel säljer jag både små och stora fönsterbågar i olika utföranden. Hör av er på mejl eller telefon så hjälper jag er!

  • Comments(0)//www.pitebyggnadsvard.se/#post83