Pite Byggnadsvårds blogg

Pite Byggnadsvårds blogg

Om bloggen

Här delar jag med mig av tankar och idéer som rör byggnadsvård, gamla ting, trädgård och mycket annat som kommer i min väg.


Från Piteå till Rhodos

Hembygd, museum & utflyktsmålPosted by Erica Duvensjö Wed, October 07, 2015 19:40:00
Eftersom vi jobbar under hela högsommaren så valde vi i år att ta en något senare semester och bege oss till Grekland och ön Rhodos.
Med all inklusive, ett mysigt hotell med tillhörande poolområde och närheten till havet blev resan riktigt lyckad.
Eftersom vi hade endast 1 vecka på oss att både slappa, äta gott och uppleva Greklands natur och kulturliv medförde det att vi valde bort vissa av de turistattraktioner som vi blivit rekommenderade och satsade istället på de två största - Lindos och Rhodos gamla stadsdel.

Lindos, en pittoresk by på östra sidan av Rhodos ligger mycket vackert med utsikt över havet.

Högst upp på berget finns en borg med ett akropolis. De allra flesta byggdelar i kolonnerna har ersatts mot "nya" delar vid den ständiga restaureringen, dock utan att förstöra karaktären.

Om man mot förmodan inte orkar gå hela vägen upp går det att åka åsnetaxi.

Förutom akropolis vimlar det av mysiga små gränder med vitkalkade stenhus. Riktigt grekiskt!

Öns andra stora turistmagnet är Rhodos stads gamla stadsdel innanför det medeltida muren. Där trängs ett uppsjö av restauranger, butiker och väldigt många katter...

Utanför den gamla stadsdelen finns hamnen och de kända väderkvarnarna tillsammans med hjortarna som på sina piedestaler blickar ut över inloppet. Vi försökte hinna fram innan det skymde allt för mycket och med andan i halsen hann vi precis fota innan mörkret lade sig över staden och hamnen.

Förutom all arkitektur, kultur och alla turistbutiker bjöd ön också på en uppsjö av vackra blommor, buskar och träd! Med kameran i högsta hugg försökte jag föreviga många av de, för Sverige, ovanliga trädgårdsblommorna...

... Alla semestrar har dock ett slut, så också våran. Med sol, värme och en massa upplevelser i bagaget styrde vi kosan mot hösten och kylan i Sverige.  • Comments(2)//www.pitebyggnadsvard.se/#post250