Pite Byggnadsvårds blogg

Pite Byggnadsvårds blogg

Om bloggen

Här delar jag med mig av tankar och idéer som rör byggnadsvård, gamla ting, trädgård och mycket annat som kommer i min väg.


Fasadmålning

Bagarstugan/butikslokalenPosted by Erica Duvensjö Wed, September 02, 2015 21:47:03
Lovade i förra blogginlägget att visa vår renovering av handelsboden.
Med en flammig slamfärgsmålad fasad och krackelerad vit alkydoljefärg på alla snickerier var huset en rätt sorglig syn. Eftersom vi kommer att byta ut den fasadpanel som sitter där idag mot en stående panel så kände vi att en "snabbfix" av framsidan fick duga så länge.

Detta är vår handelsbod innan vi började skrapa och måla fasaden...

Tänk vad ny slamfärg kan göra för en trött fasad.

Fönstren saknade på vissa ställen kitt och färgen hade börjat lossna. Efter en runda med kittkniven och skrapan kunde vi med gott samvete behandla de något torra fönstersnickerierna med linoljefärg.

Vi valde också att måla de svarta gamla portarna på dörr- och fönsterförrådet i samma ockragula kulör som ytterdörrarna på handelsboden.

... Och detta är det slutliga resultatet! Fasadpanelen är målad med ljus faluröd slamfärg och alla snickerier med linoljefärg från Ottossons färgmakeri i kulören Umbragrå. Dörrarna är målade med en ockragul linoljefärg i en något ljusare nyans. Tänk vad lite färg kan göra...

  • Comments(2)//www.pitebyggnadsvard.se/#post249