Pite Byggnadsvårds blogg

Pite Byggnadsvårds blogg

Om bloggen

Här delar jag med mig av tankar och idéer som rör byggnadsvård, gamla ting, trädgård och mycket annat som kommer i min väg.


Alex nya sovrum

Tips och trixPosted by Erica Duvensjö Tue, March 17, 2015 14:29:41
Vi har under ett års tid lovat vår äldsta son att vi ska renovera hans rum. Med moccafärgade vävtapeter och schackmålade rutor i vitt och mintgrönt ville han helt byta stil. Efter flera månaders funderande kom alla tre slutligen fram till att det fick bli en stil som kombinerade amerikanskt 50-tal och ruffig industristil.

Vi valde att tapetsera två väggar med en grå tapet, medan de andra två fick en tegelväggstapet. Till golv valde vi ett grafitgrått klickgolv.
Taket och snickerierna runt fönstret och dörren bättringsmålades med Ottossons vita linoljefärg.
Klädkroken med 50-talstema kunde återanvändas som ni kan se här på den övre"före" och den undre "efter"-bilden samt också två av Alex tidigare tavlor.

Eftersom rummet är litet var det svårt att hitta rätt förvaringsmöbel, men på IKEA hittade vi till slut en möbel som passade perfekt i både höjd och bredd. Den var vit från början, men vi målade den med Chalk Paint Graphite två varv. Schablontrycket för tankarna till den amerikanska militärgenren.

För att skapa så mycket plats som möjligt i rummet, och få någonstans att hänga med kompisarna, valde vi att satsa på en loftsäng. Vi hade tur och fyndade en på Blocket. Genom att såga av benen ca 10 cm så den skulle kunna få plats under snedtaket, samt målad den svart med hammarlack blev den perfekt!
Pallen, vars ben är behandlad med Allbäcks svarta linoljevax och vars toppskiva är målad med Chalk Paint Graphite, har fått samma schablontryck som skåpet. Tillsammans med saccosäckarna blir det en mysigt "hänghörn".
Den röda runda mattan från tidigare kunde som tur var återanvändas.
Så här såg Alex rum ut på precis samma ställe innan renoveringen påbörjades.

Nu har Alex äntligen fått ett rum han trivs i och vi är jättenöjda!

  • Comments(0)//www.pitebyggnadsvard.se/#post244