Pite Byggnadsvårds blogg

Pite Byggnadsvårds blogg

Om bloggen

Här delar jag med mig av tankar och idéer som rör byggnadsvård, gamla ting, trädgård och mycket annat som kommer i min väg.


Nu är hyllan på plats

Bagarstugan/butikslokalenPosted by Erica Duvensjö Tue, February 24, 2015 13:14:22

Nu har vi hunnit så långt att hyllsystemet är på plats.

Så här såg väggen ut innan vi började.

Efter en tur till brädgården för inköp av furuskivor som hyllplan och råspont till de stående delarna var det bara att sätta igång.

Jag kan lova att det blev en hel del schellackering..

Nu har vi kommit så långt att alla snickerier målats första varvet! Eftersom första varvet linoljefärg inte kommer att synas har jag målade jag upp många av de färgsnuttar vi hade. Jag kunde kassera hela 5 st burkar! Det blev lite vitt, lite grått och lite grön umbra. Tanken är att varv nummer två och tre kommer att målas med grön umbra 4%.

Den stående pärlsponten som målades idag, kommer att utgöra garderobsdörrarna som kommer att placeras på var sida om hyllsystemet.

När allt är på plats återstår takmålning, listning och tapetsering av en vägg (de andra väggarna kommer att utgöras av nakna timmerstockar). Tapeten som kommer att sättas upp är Gästgivars ur kollektionen Gammalsvenska Tapeter från Duro.  • Comments(0)//www.pitebyggnadsvard.se/#post243