Pite Byggnadsvårds blogg

Pite Byggnadsvårds blogg

Om bloggen

Här delar jag med mig av tankar och idéer som rör byggnadsvård, gamla ting, trädgård och mycket annat som kommer i min väg.


Renovering i butiken

Bagarstugan/butikslokalenPosted by Erica Duvensjö Tue, January 27, 2015 15:47:35
Nu är gårdsbutiken under renovering - äntligen! I några år har införkammaren, som också används till pysselrum, känts något liten och ogenomtänkt. Därför har vi nu gjort slag i saken!

Det första som monterades ner var väggskivorna på två av de fyra väggarna. Det som tittade fram var kalkfärg som funnits bakom den gamla, tyvärr rivna, öppna spisen.

På vissa väggdelar fanns fortfarande de gamla tapetlagren kvar bakom väggskivor, plast och isolering.

Tanken från början var inte att ta ner det tak som sattes upp runt 1980, men då det gamla pärlspontstaket tittade fram kunde vi inte låta bli. Nu har hela gårdsbutiken äntligen samma sorts tak, och införkammaren något högre takhöjd.

Här har alla väggskivor samt taket monterats ner. Fram kom alltså kalkfärgen och tapetdelarna samt den vackra timmerstommen som sedermera kommer att vara synlig.

Efter allt rivande var det dags för en omgång med linsåpa och vatten. Till min hjälp hade jag trotjänaren rotborsten. En riktig pärla när det gäller timmerskurning.

Här, framför tapeten, kommer den blivande hyllan att monteras och den del av timmerstockarna som blir synliga har precis skurats.

Fortsättning följer...  • Comments(0)//www.pitebyggnadsvard.se/#post242