Pite Byggnadsvårds blogg

Pite Byggnadsvårds blogg

Om bloggen

Här delar jag med mig av tankar och idéer som rör byggnadsvård, gamla ting, trädgård och mycket annat som kommer i min väg.


Burträsk

Hembygd, museum & utflyktsmålPosted by Erica Duvensjö Wed, September 17, 2014 22:48:56
I helgen var det "familjehelg". Det innebär att gårdsbutiken stängs under lördagen och vi drar på husvagnshelg i närområdet. Denna helg gick minisemestern till det västerbottniska samhället Burträsk.

Självklart var ett besök på Västerbottensost ett måste. Till min glädje hade de en liten "lekstuga" möblerad som ett riktigt bondhem.

Har ni sett så otroligt sött!! Allt i barnvänlig storlek - vilket jag märkte då jag skulle ut från "stugan". Ibland duckar man helt enkelt för lite...

Eftersom vid bodde på Burträsk camping vars närmsta granne är hembygdsområdet var vi självklart tvungna att kolla in byggnaderna.

Några vackra vyer över väggmålningar, schabloner och antika skåp.

Eftersom kyrkstaden i Burträsk brann år 1930 blev endast en kyrkstugebyggnad kvar. Den är nu i hembygdsgårdens händer och där visas även en stående utställning om kyrkstugelivet förr.

I en av stugorna fanns en utställning med gamla kläder - allt från underkläder till vackra klänningar.

Idag agerar ett antal större hus kyrkstugor till den närliggande kyrkan. Pampig entré med kolonner och ornament.

Helgen i Burträsk överträffade verkligen våra förväntningar. Med en sol som strålade från en blå himmel, hemtrevligt hembygdsområdet, några riktiga guldkorn i samhället - då särskilt Saluhallen i centrum samt den krans/höstarrangemangsdag som gick av stapeln på hembygdsområdet under lördagen blev vår tripp väldigt lyckad förutom att vår äldsta son blev brakförkyld under lördagen smiley

Just höstpysslandet får ett eget blogginlägg vid ett senare tillfälle. Anledningen - det blev en himlans massa inspirationsbilder på både kransar och blomsterarrangemang.

  • Comments(0)//www.pitebyggnadsvard.se/#post238