Pite Byggnadsvårds blogg

Pite Byggnadsvårds blogg

Om bloggen

Här delar jag med mig av tankar och idéer som rör byggnadsvård, gamla ting, trädgård och mycket annat som kommer i min väg.


Trapphusfix

Gamla husPosted by Erica Duvensjö Sat, April 13, 2013 20:46:54
Den senaste månaden har jag målat och tapetserat väggarna i trapphuset mellan husets gamla del och tvättstugan i utbyggnaden.
Jag utgick från en tapetrulle som vi fick från en vän för några år sedan. Problemet var just att det var bara en rulle... Frågan väcktes om var denna vackra tapet - Gästgivars, skulle sitta. Efter mycket funderande kom jag och barnen på att den bästa platsen var trapphuset - maken fick helt enkelt bara acceptera vår beslut smiley
Så här såg trapphuset ut innan vi började. För att kunna föreställa oss hur resultatet skulle bli hängde jag upp en våd. Tapeten kändes helt rätt!
För att få ett ålderdomligt uttryck tapetserade jag väggarna med lumppapp.
Efter det spärrgrundades pappen två varv med vävlim och vatten då jag planerade att måla med Allbäcks emulsionsfärg. Emulsionsfärg innehåller vatten vilket pappen gärna slurpar i sig och färgen kan därför blir svårmålad och torka lite för fort.
Här har både emulsionsfärgen- kulör Vintagegrå, och tapeterna kommit på plats. Jag valde att inte sätta några våder under och över fönstret (som för övrigt leder till badrummet) dels för att intrycket inte skulle bli så nervöst, dels för att jag bara hade en rulle att trolla med.
Efter målning och tapetsering väntade en bård runt tapeten. Jag provade att blanda till en kulör med utgång från svart linoljefärg och tillsatte sedan en del vit. Den blev nästan åt det blå hållet och väldigt mörk så därför föll valet på Allbäcks linoljefärg - kulör Dimgrå.
Tillslut efter lite möda och besvär, blev trapphuset äntligen färdigt! Vi är verkligen jättenöjda, till och med maken smiley

  • Comments(0)//www.pitebyggnadsvard.se/#post203