Pite Byggnadsvårds blogg

Pite Byggnadsvårds blogg

Om bloggen

Här delar jag med mig av tankar och idéer som rör byggnadsvård, gamla ting, trädgård och mycket annat som kommer i min väg.


Byta yta

Tips och trixPosted by Erica Duvensjö Fri, July 20, 2012 00:02:23

Har man ledsnat på sina gamla möbler eller bara känner för att pyssla finns ett ypperligt sätt att få utlopp för sin kreativa ådra. Genom att använda sig av miljösmarta produkter, anpassade linoljeprodukter, kan den tråkigaste kartong förvandlas till en antikmålad korg eller en lite smått omodern lampfot bli snyggt antikmålad.

I Bjäresjö skola utanför Ystad finns företaget Byta Yta som drivs av Malin Allbäck. Hon har specialiserat sig på miljövänliga och lösningsmedelsfria färger och har utefter det skapat en alldeles egen nisch, att förvandla pastakartonger, köksbord och allt däremellan till snygga inredningsdetaljer och möbler att använda till vardags som till fest. Jag besökte hennes lokal i början av juni.

På ett skåp står en lampa, en ljusstake, en kökslucka och ett ljus som alla behandlats med ett färgvax i grå kulör.

Ett vackert spröjsat fönster blir ett trivsamt stilleben.

Här visas en del av de kulörer som finns att välja på. Det finns också en hel del färgstarka varianter för den som hellre föredrar det.

Här samsas ett slagbord, lådor och pallar som alla är behandlade med vaxet. Genom att använda sig av schabloner, pappspik, snören och fantasi kan den mest tråkiga yta bli som ny.

Öppna hyllor i lokalen bidrar till en luftig atmosfär...

...och med den provisoriska väggen som tapetserats med bokhyllstapet blir rummet än mer inspirerande.

Den lilla spisen i lokalens ena hörn var som ett litet smycke. En riktig Vill-ha-pryl :-)

Tillsammans med Madesilver har Byta Yta kreativa kurser i hantverkets tjänst.

  • Comments(4)//www.pitebyggnadsvard.se/#post186