Pite Byggnadsvårds blogg

Pite Byggnadsvårds blogg

Om bloggen

Här delar jag med mig av tankar och idéer som rör byggnadsvård, gamla ting, trädgård och mycket annat som kommer i min väg.


En försmak av sommaren

TrädgårdPosted by Erica Duvensjö Tue, April 17, 2012 10:51:44
Förra helgen fyllde min man år och i den anmärkningsvärda åldern av 37 år blir det allt svårare att hitta en passande födelsedagspresent. Dock kom grannarna med något av de allra bästa av presenter - sådant man kan äta! Med famnen full av påsar vars innehåll fyllts av potatis och stora saftiga morötter började längtan efter det egna, och märk väl - kommande, trädgårdslandet att spira. Jag har de senaste åren odlat lite sallad och några futtiga morötter i vårt växthus, men drömmer om ett stort trädgårdsland i framtiden då tiden finns att både anlägga och ta hand om allt som växer och frodas.

Förutom potatis och morötter fick han också närodlade plantor från grannfrun.
Först ut är en vit klockranka som trivs alldeles ypperligt i vårt söderfönster. Den har redan vuxit ett flertal centimeter.
Två sorters paprika fick han också varav den ena är en Ramiro som kommer att bli så här...
... Bilden är lånad från odla.nu.
En av mina favorittomater är minikumato. Saftig och väldigt väldigt god! Också den har fått en plats på fönsterbrädan i väntan på sommaren. Sorten har faktiskt en egen hemsida...
... där jag lånat denna bild: minikumato.com

Lagom till middagen kom ännu en kompis förbi på besök. Hon har en hel del värphöns och hade naturligtvis med sig nyvärpta ägg :-)
En del av dem var grönaktiga, andra beige och vissa charmigt prickiga.

Sist men inte minst fick han en krysantemum av svärmor och ett välbehövligt presentkort från en affär till för hemmafixare och proffs...
Nu närmar sig sommaren med stormsteg :-)

  • Comments(0)//www.pitebyggnadsvard.se/#post179